informatie

Dagtochtje naar Palma

Een bruisende stad op steenworp afstand

Als je op vakantie in El Arenal bent, is de bruisende stad Palma slechts op steenworp afstand. Een goede reden dus om de chiquere jetsetstad Palma eens te bezoeken!

Vergelijk hier alle aanbieders met jongerenvakanties naar El Arenal

Palma de Mallorca

Een tochtje naar Palma vanuit El Arenal is heel makkelijk te organiseren. De lange boulevard van El Arenal komt namelijk uit op Playa de Palma, het strand van Palma de Mallorca. Ook hier zijn veel leuke terrasjes, restaurants en bars te vinden en discotheken als Abraxas en Tito’s. De chique stad Palma, met jetsethaven en luxe winkels, is ook overdag leuk om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Palma de Mallorca

Tijdens een dagtocht naar Palma zijn er een aantal bezienswaardigheden te bekijken die absoluut de moeite waard zijn. Één daarvan is het Plaza Mayor: het mooiste en gezelligste plein van de stad Palma. Het plein staat vol met gezellige terrassen waar je heerlijk kunt zitten in de Spaanse zon. Op de drukste dagen van het jaar zijn er op het plein veel straatartiesten te vinden. Van levende standbeelden tot jongleurs; je komt ze hier allemaal tegen. Het plein bevindt zich centraal in het oude centrum van Palma de Mallorca en verbindt meerdere winkelstraten met elkaar. Ideaal te combineren met een dagje shoppen!

Parc de la Mar – Palma

Ook leuk om te bezoeken is het Parc de la Mar. Het park is een fijne rustige plek in de stad waar je in alle rust even bij kan komen van alle hectiek in het historische centrum van Palma de Mallorca. De Catalaanse kunstenaar Joan Mìro heeft een grote kunstwerk gemaakt op één van de muren van het park. Tip: neem wat lekkers mee of haal een lekker broodje bij een van de barretjes in Palma, zodat je je eigen picknick kunt houden in dit mooie park.

Verbinding El Arenal – Palma

Vanuit El Arenal kom je heel gemakkelijk in de stad Palma. De busverbindingen zijn erg goed. Alle belangrijke busroutes lopen via de hoofdstad. Een eenvoudig ritje met de stadsbus door Palma de Mallorca kost ongeveer €1,50. Het is ook mogelijk om voor €8,00 een tienrittenkaart te kopen bij de kiosk. Wil je meer informatie over een dagtocht naar Palma? Informeer dan bij je reisorganisatie of in de accommodatie waar je verblijft. Vaak weten zij precies wat je in Palma moet bezoeken en hebben ze nog extra tips voor je.

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor in El Arenal

Alles over het uitgaan in Mallorca! Jaarlijks komen vele jongeren naar El Arenal. Sommigen komen voor het lekkere weer, anderen zijn hier jaarlijks te vinden v...

euro's

Praktische tips voor in El Arenal

Tips voor jouw vakantie Ben jij opzoek naar een leuke vakantie in El Arenal? Of heb je zelfs al een vakantie geboekt in El Arenal? Dan is het natuurlijk altijd...