informatie

Algemene zaken over El Arenal

Wat je moet weten voor jouw vakantie naar El Arenal

Wanneer je een vakantie boekt naar El Arenal in Spanje, dan zijn er een aantal algemene zaken waar je rekening mee moet houden. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Reisdocumenten

Wanneer je naar Spanje op vakantie gaat dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Tijdsverschil

In El Arenal is er geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

In El Arenal wordt Spaans gesproken. Voor de mensen die Spaans spreken kan het af en toe verwarrend klinken door de vele afwijkende dialecten (zoals het Catelaans) die plaatselijk gesproken worden. Een lastige taal dus, maar in de toeristische plaats El Arenal kom je op de meeste plaatsen met Engels heel goed uit de voeten. In sommige bars wordt ook Nederlands gesproken, uiteraard is dit in de Nederlandse kroegen, bars, clubs en discotheken in El Arenal ook het geval. Voor El Arenal geldt: hoe dichter je bij het centrum van Mallorca zit, hoe beter men in staat is andere talen te spreken.

Geldzaken

In Spanje betaalt je net als in Nederland met de euro. Om aan contant geld te komen kun je het beste gebruik maken van de pinautomaten, bij de meeste pinautomaten kun je met een Nederlandse pas geld pinnen. In alle toeristische dorpen kun je zeker een pinautomaat vinden. Het gemiddelde prijsniveau van het land is hetzelfde als dat in Nederland. Het is gebruikelijk om obers, gidsen en taxichauffeurs een fooi te geven van 5 à 10 procent.

Gezondheid

Om naar Spanje te reizen zijn vaccinaties niet nodig.

Water

Kraanwater is drinkbaar, maar smaakt sterk naar chloor; daarom wordt het voor Nederlanders aangeraden om flessen drinkwater te kopen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in en rond El Arenal zoals in alle badplaatsen aan de westkust van Spanje goed geregeld. Er rijden bussen tussen de verschillende badplaatsen en vanuit El Arenal is het mogelijk de trein te pakken naar andere plaatsen, waaronder ook naar Barcelona. Naast openbaar vervoer kun je natuurlijk ook kiezen voor een taxi, welke in El Arenal niet duur zijn. Spreek wel van tevoren een prijs af met de taxichauffeur, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook goed om op te letten: ’s a vonds en ’s nachts ligt de prijs hoger dan overdag.

Uit eten

Uit eten in Spanje is heel gevarieerd, van gezellige Spaanse tapasbarretjes tot oer-Hollandse patat of turkse pizza. Wil je niet veel geld kwijt zijn aan een maaltijd? Eet dan aan de bar in plaats van aan tafel, het scheelt je wel 10 tot 15 procent en je kunt meteen kijken hoe je eten bereid wordt!

Strand

El Arenal heeft een heerlijk, breed zandstrand met een bruisende boulevard en leuke terrasjes. Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur. Ook op het water is er genoeg mogelijk. Je kunt een jetski huren of ga mee op de banaan. Daarnaast ligt er aan het strand genoeg strandtenten die overzichtelijk genummerd zijn. Een lekker fris drankje is dus binnen handbereik!

Siësta

Wil je tussen 12 uur ’s middags en 16 uur ’s middags lekker shoppen? Geen goed idee, de Spanjaarden houden tussen deze tijd namelijk een siësta waardoor veel winkels en openbare gelegenheden gesloten zullen zijn. In El Arenal valt dit enigszins mee vanwege de grote hoeveelheid toeristen die ’s zomers in de stad verblijven.

Vergelijk hier alle aanbieders met jongerenvakanties naar El Arenal

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor in El Arenal

Alles over het uitgaan in Mallorca! Jaarlijks komen vele jongeren naar El Arenal. Sommigen komen voor het lekkere weer, anderen zijn hier jaarlijks te vinden v...

euro's

Praktische tips voor in El Arenal

Tips voor jouw vakantie Ben jij opzoek naar een leuke vakantie in El Arenal? Of heb je zelfs al een vakantie geboekt in El Arenal? Dan is het natuurlijk altijd...