informatie

Tien tips voor mobiel bellen tijdens je vakantie

Vermijd hoge telefoonkosten met deze tips!

Ben jij ook zo verslaafd aan je smartphone, en gebruik jij hem het liefst ook de hele dag? En wil jij zelfs op vakantie je telefoon gewoon kunnen gebruiken? Let dan wel op: de kosten voor mobiel bellen en internetten zijn erg hoog in het buitenland. Met deze tips hou je jouw telefoonrekening zo laag mogelijk tijdens je vakantie!

Vergelijk hier alle aanbieders met jongerenvakanties naar El Arenal

Stel een maximum in

Bepaal voor jezelf een maximum per dag. Dit doe je door voor je vertrek te kijken wat je kosten en verbruik zijn geweest de laatste twee maanden. Dit kun je bij de meeste providers gemakkelijk via internet inzien.

Buitenlandbundel

De meeste telecom-aanbieders (zoals Telfort en KPN) bieden speciale buitenlandbundels aan. Met een buitenlandbundel kun je in veel landen goedkoper bellen of internetten. Je kunt een Buitenlandbundel makkelijk aanzetten via sms of via internet. Vraag naar de voorwaarden bij jouw aanbieder.

Wifi

In de meeste hotels, appartementen, restaurants etc. kun je gebruik maken van wifi. Dit houdt in dat je gratis gebruik kunt maken van internet op die plekken. Om je kosten zo laag mogelijk te houden zou je op vakantie je bundel uit kunnen zetten, en alleen gebruik kunnen maken van wifi.

Apps installeren

Het installeren van apps kost veel MB. Doe dit dus niet tijdens je vakantie, maar als je weer thuis bent.

Automatisch updaten

In je smartphone heb je een optie waarbij de gegevens en apps automatisch geüpdate worden. Deze automatische update maakt gebruik van internet. Zet deze optie tijdens je vakantie uit om slapend internetverbruik te voorkomen.

Bel zo min mogelijk

Bel niet direct naar huis of Nederland, maar verstuur liever een Whatsapp bericht of een sms’je. Dit is een stuk goedkoper dan wanneer je een paar minuten belt.

Vraag anderen om jou te bellen

Wil jij echt graag bellen op vakantie, bijvoorbeeld om je ouders, vrienden of familie even te laten weten hoe het gaat? Vraag dan of zij jou willen bellen. Gebeld worden is in het buitenland namelijk goedkoper dan zelf iemand bellen.

Dataroaming uitschakelen

Maakt je in het buitenland gebruik van je mobiele telefoon, dan betaal je niet alleen voor de kosten van je Nederlandse aanbieder. Je betaalt ook de kosten die de buitenlandse aanbieder rekent voor het gebruik van zijn netwerk. Deze kosten heten roamingkosten. Deze kosten kunnen hoog oplopen, dus zet bij je instelling je dataroaming uit. Zo voorkom je dat je toestel toch aansluiting zoekt met een buitenlands telecomnetwerk.

Wachtwoord instellen

Je hoopt natuurlijk dat dit je niet overkomt, maar het zou zomaar kunnen dat je smartphone wordt gestolen op vakantie. Het is dan belangrijk dat je een wachtwoord hebt ingesteld, omdat de dieven anders hoge kosten kunnen maken met jouw telefoon.

Belangrijke nummers noteren

Nogmaals, je hoopt natuurlijk dat je het niet nodig hebt, maar het is verstandig om de belangrijkste nummers (zoals van je ouders en vrienden) te noteren. In het geval dat je telefoon gestolen wordt, dan heb je nog altijd de belangrijkste nummers bij elkaar.

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor in El Arenal

Alles over het uitgaan in Mallorca! Jaarlijks komen vele jongeren naar El Arenal. Sommigen komen voor het lekkere weer, anderen zijn hier jaarlijks te vinden v...

euro's

Praktische tips voor in El Arenal

Tips voor jouw vakantie Ben jij opzoek naar een leuke vakantie in El Arenal? Of heb je zelfs al een vakantie geboekt in El Arenal? Dan is het natuurlijk altijd...